PERSONAL DATA & PRIVACY POLICY

Johdaya Karya Sdn. Bhd. (“JKSB”) in compliance with the requirements of the Personal Data Protection Act 2010 (“the Act”) has formulated this Personal Data & Privacy Policy for the protection of the personal data and privacy of individuals and for the use of personal data collected in accordance with the statutory framework. In this Personal Data & Privacy Policy, “Personal Data” shall have the meaning assigned to it in the Act. JKSB reserves the right to make changes to this Personal Data & Privacy Policy from time to time as it deems necessary and you are advised to check the said policy on a regular basis to keep yourself apprised of such changes.

Description of Personal Data Collected

JKSB may collect any of your Personal Data including your name, gender, age, date of birth, nationality, identity card / MyKad number, contact details (including residential address and telephone number, office address and telephone number, email address and mobile number), occupation and income range, employer’s name and contact details, preferences, interests, marital status, spouse’s name and/or other information relevant to the purposes listed below.

Such Personal Data may be collected by JKSB via registration or application forms, promotional activities, leasing enquiries, survey forms, feedback forms, data sent through website or Facebook or any other social media channel, and any other source of information.

Purposes for JKSB Collects Personal Data

By providing through any means any of your Personal Data as aforesaid to JKSB, you agree that JKSB shall collect, retain and use the Personal Data for the following purposes:

• Notification of alerts, special offers, new services and products, updates and promotions of Tenants in Johor Bahru City Square (“JBCS”).
• Conducting surveys and research on the spending patterns of consumers for the purpose of developing new products and services, and/or other related surveys/researches.
• Communication of any information regarding the products and services in JBCS.
• Providing you with any services under any JBCS business.
• Processing your application under any JBCS programme.
• Marketing of goods and services and sending any advertising and/or promotional material to you.
• Making such disclosures as are required for any of the above purposes or by law or where JKSB considers that such use or disclosure is necessary to respond to any claims or legal process, or where JKSB suspects any form of fraud or unlawful activity.

By providing your Personal Data to JKSB you also agree that JKSB may disclose and transfer (whether within Malaysia or abroad) to JKSB’s agents, contractors, partners, advertisers, network operators, associated companies, any relevant financial institution, any other persons subject to a duty of confidentiality to JKSB, any company with its group, any referee whose details are provided by you and any of JKSB’s actual or proposed assignees or transferees of JKSB’s rights with respect to you to use, disclose, hold, process, retain or transfer such Personal Data for the aforesaid purposes for and on behalf of JKSB. JKSB may also use your Personal Data to send to you promotional information about other third parties which JKSB thinks you may find appealing. If you do not want to receive such information or you do not want JKSB to disclose, transfer or use your Personal Data for any of the purposes aforesaid, you may contact JKSB in writing at the address stated below.

Except for Personal Data processed for direct marketing purposes, it is obligatory for you to provide the categories of Personal Data which we request from you for the said purposes. In the event insufficient Personal Data is supplied and/or JKSB finds that the Personal Data supplied is unsatisfactory, JKSB reserves the right to reject your application and/or request for any of the purposes for which the Personal Data is collected.

By providing your Personal Data to JKSB, you consent to JKSB processing your Personal Data in accordance with the terms of this privacy policy. If you do not raise any objections to the processing of your Personal Data by us within 14 days of this privacy policy being made known to you, your continued consent to the processing of your Personal Data by JKSB in accordance with the terms herein will be deemed. However, if for any reason you do not consent to be processing of your Personal Data, you have the right to reject such consent by communicating this to us via the contact details provided below.

JKSB will retain any Personal Data you supply for as long as it is necessary for the fulfilment of the aforesaid purposes or to satisfy legal or regulatory requirements or to protect JKSB’s interests.

Safety of Personal Data

JKSB will take all reasonable efforts and practical steps to ensure that the Personal Data collected is protected against any loss, misuse, modification, unauthorized or accidental access or disclosure, alteration or destruction.

Confidentiality

JKSB will keep the Personal Data collected confidential in accordance with this Personal Data & Privacy Policy and the Act or applicable law for the time being in force. JKSB does not sell, rent or lease Personal Data collected and will disclose Personal Data to third parties only to the extent stated in this Personal Data & Privacy Policy and allowed under the laws for the time being in force relating to the collection and use of such Personal Data.

Access to and Correction of Personal Data

Subject to any exceptions under applicable laws, you may request for access to and/or request correction of your Personal Data, request to limit the processing of your Personal Data in relation to Section 2 above and/or make any inquiries regarding your Personal Data by writing to JKSB as shown in the contact details provided below.

JKSB reserves the right to impose a fee for access of your Personal Data in the amounts as permitted under law. In respect of your right to access and/or correct your Personal Data, JKSB has the right to refuse your request to access and/or make any correction to your Personal Data for the reasons permitted under law.

Communications

Any notice or communication to JKSB must be delivered in writing to:

General Manager
Johdaya Karya Sdn.Bhd. (198508-V)
Lot J3-12A Level 3,
Johor Bahru City Square,
106-108 Jalan Wong Ah Fook,
80000 Johor Bahru. Malaysia
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Phone No: 607- 221 9989
Fax No: 607- 226 9989

 


 

DATA PERIBADI & POLISI PRIVASI

Johdaya Karya Sdn. Bhd. (“JKSB”) mematuhi keperluan Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (“Akta”) telah merumuskan Data Peribadi & Polisi Privasi ini untuk melindungi data peribadi dan privasi individu dan untuk penggunaan data peribadi yang telah diperolehi berdasarkan rangka kerja berkanun. Berdasarkan Data Peribadi & Polisi ini, “Data Peribadi” mempunyai pengertian yang telah diberikan mengikut dalam Akta. JKSB berhak mengubahsuai Data Peribadi & Polisi ini dari semasa ke semasa jika didapatinya perlu dan anda dinasihatkan untuk menyemak polisi ini secara berkala bagi memastikan anda dimaklumkan segala perubahan.

Penerangan Data Peribadi Dikumpul

JKSB akan mengumpulkan sebarang Data Peribadi anda termasuk nama, jantina, tarikh lahir, kewarganegaraan, kad pengenalan diri / nombor MyKad, maklumat perhubungan (termasuk alamat kediaman dan nombor telefon, alamat pejabat dan nombor telefon, alamat e-mel dan nombor telefon bimbit), pekerjaan dan jangka penggajian, nama majikan dan maklumat perhubungan, rujukan, kepentingan peribadi, status perkahwinan, nama pasangan dan/atau maklumat lain yang berkaitan dengan tujuan-tujuan yang disenaraikan dibawah.

Sedemikian, Data Peribadi kemungkinan dikumpulkan oleh JKSB melalui borang pendaftaran atau permohonan, aktiviti promosi, pertanyaan penyewaan, borang kaji selidik, borang maklum balas, data yang dihantar melalui laman web atau Facebook atau mana-mana saluran media sosial dan sebarang sumber maklumat yang lain.

Tujuan JKSB Mengumpul Data Peribadi

Dengan memberikan sebarang maklumat Data Peribadi anda seperti yang disebut di atas kepada JKSB, anda setuju bahawa JKSB boleh mengumpul, meyimpan dan menggunakan Data Peribadi untuk tujuan seperti berikut:

• Pemberitahuan amaran, tawaran istimewa, perkhidmatan dan produk baru, perkembangan terkini dan promosi daripada Penyewa-penyewa di dalam Johor Bahru City Square (“JBCS”).
• Mengendalikan kajian dan penyelidikan mengenai corak perbelanjaan pengguna bertujuan bagi membangunkan produk dan perkhidmatan baru, dan/atau lain-lain yang berkaitan dengan kajian/penyelidikan.
• Menyampaikan sebarang maklumat mengenai produk dan perkhidmatan di dalam JBCS.
• Menyediakan sebarang perkhidmatan dibawah mana-mana perniagaan JBCS.
• Memproses penyertaan anda di dalam mana-mana program JBCS.
• Pemasaran perkhidmatan dan barangan dan menghantar sebarang pengiklanan dan/atau bahan promosi kepada anda.
• Mengemukakan pendedahan yang dikehendaki bagi sebarang tujuan di atas atau yang dibenarkan undang-undang atau jika JKSB menganggap bahawa penggunaan atau pendedahan sedemikian adalah wajar untuk menjelaskan terhadap sebarang tuntutan atau proses undang-undang, atau jika JKSB mengesyaki sebarang bentuk penipuan atau aktiviti yang menyalahi undang-undang.

Dengan memberikan Data Peribadi anda kepada JKSB, anda juga bersetuju bahawa JKSB boleh mendedahkan dan memindahkan (sama ada di dalam Malaysia atau di luar negara) kepada ejen-ejen JKSB, kontraktor, rakan-rakan perniagaan, pengiklan-pengiklan, pengendalian rangkaian, syarikat-syarikat bersekutu, sebarang institusi kewangan yang berkaitan, sebarang individu yang tertakluk pada kewajipan merahsiakan terhadap JKSB, sebarang syarikat dibawah kumpulannya, sebarang rujukan maklumat yang diberikan oleh anda dan mana-mana pemegang serah hak atau penerima pindaan hak JKSB yang sebenar atau yang dicadangkan berkaitan dengan anda untuk penggunaan, pendedahan, memegang, memproses, menyimpan atau memindah Data Peribadi untuk tujuan atau mewakili JKSB. JKSB boleh juga menggunakan Data Peribadi anda untuk menghantar maklumat promosi daripada pihak ketiga mengikut pendapat JKSB menarik minat anda. Sekiranya anda tidak mahu menerima maklumat berkenaan atau anda tidak mahu JKSB mendedahkan, memindahkan atau menggunakan Data Peribadi anda untuk sebarang tujuan tersebut, anda boleh menghubungi JKSB secara bertulis ke alamat yang tertera di bawah.

Kecuali Data Peribadi diproses bagi tujuan pemasaran secara langsung, adalah wajar anda memberikan kategori-kategori Data Peribadi yang kami perlukan daripada anda untuk tujuan tersebut. Sekiranya terdapat kekurangan pada Data Peribadi yang diberikan dan/atau JKSB mendapati bahawa Data Peribadi berkenaan tidak memuaskan, JKSB berhak menolak permohonan anda dan/atau sebarang permintaan bagi apa saja tujuan Data Peribadi dikumpulkan

Dengan memberikan Data Peribadi anda kepada JKSB, anda juga membenarkan JKSB memproses Data Peribadi anda tertakluk dengan terma polisi privasi ini. Jika anda tidak menimbulkan sebarang pembantahan terhadap pemprosesan Data Peribadi anda dalam masa 14 hari selepas anda mengetahui tentang dasar polisi privasi ini, anda telah memberi kebenaran secara tidak langsung kepada JKSB untuk memproses Data Peribadi anda mengikut terma yang telah ditetapkan.

JKSB akan menyimpan sebarang Data Peribadi yang diberikan selama ia dianggap perlu untuk melaksanakan tujuan yang tersebut di atas atau mematuhi syarat undang-undang dan peraturan atau melindungi dasar kepentingan JKSB.

Keselamatan Data Peribadi

JKSB akan melakukan segala usaha yang wajar dan langkah yang praktikal bagi memastikan Data Peribadi yang dikumpulkan dilindungi dari kehilangan, penyalahgunaan, pengubahsuaian, akses tanpa kebenaran atau tidak sengaja atau pendedahan, pemindaan atau pemusnahan.

Kerahsiaan

JKSB akan menyimpan Data Peribadi yang dikumpul dan merahsiakannya mengikut dasar Data Peribadi & Polisi Privasi dan Akta atau tertakluk pada undang-undang yang sedang berkuatkuasa.JKSB tidak menjual, menyewa atau memajak Data Peribadi yang telah dikumpulkan dan akan hanya membuat pendedahan Data Peribadi kepada pihak ketiga setakat yang ditetapkan di dalam Data Peribadi & Polisi Privasi dan dibenarkan di bawah perundangan pada waktu ia berkuatkuasa berkenaan dengan pengumpulan dan penggunaan Data Peribadi sedemikian.

Akses & Permintaan Pembetulan dan Pertanyaan, Menghadkan Pemprosesan Data Peribadi

Tertakluk kepada sebarang pengecualian di bawah undang-undang, anda boleh meminta akses kepada dan/atau permintaan pembetulan Data Peribadi anda, permintaan untuk menghadkan pemprosesan Data Peribadi anda mengikut Seksyen 2 di atas dan/atau membuat sebarang pertanyaan mengenai Data Peribadi anda secara bertulis kepada JKSB ke maklumat yang tertera di bawah.

JKSB berhak mengenakan bayaran terhadap anda untuk akses Data Peribadi anda mengikut nilai yang dibenarkan di bawah undang-undang. Berkaitan hak anda untuk mengakses dan/atau memperbetulkan Data Peribadi anda, JKSB berhak menolak permohonan anda untuk mengakses dan/atau membuat pembetulan pada Data Peribadi anda dengan alasan yang dibenarkan undang-undang.

Nota: SNota: Sekiranya berlaku sebarang percanggahan antara Bahasa Inggeris dengan bahasa yang lain, versi Bahasa Inggeris akan diguna pakai.

Perhubungan

Sebarang notis atau perhubungan kepada JKSB mestilah dihantar secara bertulis kepada:

Pengurus Besar
Johdaya Karya Sdn.Bhd. (198508-V)
Lot J3-12A Level 3,
Johor Bahru City Square,
106-108 Jalan Wong Ah Fook, 80000 Johor Bahru. Malaysia
E-mel: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
No. telefon: 607- 221 9989
No. fax: 607- 226 9989

 

.